Breed Laminaat

Breed laminaat is laminaat waarvan de plankdelen breder zijn dan 25 cm. Breed laminaat kent een aantal aantrekkelijk voordelen. Zeker wanneer je op zoek bent naar de looks van een museumvloer, restaurant- of cafévloer?

Of als je valt voor de nostalgische uitstraling van een molenvloer, abdij- of kloostervloer?

Schoonmaken van  je laminaat vloer. Lees de tips van De Laminaat Expert.

Kloek, riant en Überhip

Een van de vele voordelen van breed laminaat is de exclusiviteit die een dergelijke kloeke vloer uitstraalt. Breed laminaat verleent je woning de ambiance van exclusiviteit. Je geeft de kamer een in het oog springende vloer dat tegelijkertijd ouderwets vertrouwd en ultramodern aandoet. Je kunt 'm dan ook goed plaatsen in een modern strak interieur. Breed Laminaat, meer dan slechts luxe


Breed laminaat 

 

Met breed laminaat vergroot je de mogelijkheden om te spelen met de ruimtelijke werking die laminaat nu eenmaal te bieden heeft. Die heb je sowieso, denk maar hoe je door kleurgebruik op de complete muur of door kleurvlakken en decoratie op een speelse manier een vergrotend effect kunt bereiken. Ook met de vloer heb je een dergelijk instrument in handen. Kleurkeuze, patroon en legrichting zijn enkele factoren. Breed laminaat versterkt andermaal de gekozen ruimtelijke werking en biedt je een extra keuze om je ruimte optisch te vergroten. 

Maximaal ruimtelijk effect

 

Wil je het maximale eruit halen? Kies dan voor laminaat planken die zowel lang als breed zijn! Het resultaat van minder planken en dus ook minder groeven is een rustiger vloerbeeld. Het zorgt ervoor dat een vloer meer een geheel lijkt en het maakt de ruimte optisch groter. 

4v-groef voor extra landelijke uitstraling

 

Net als bij smal laminaat heb je bij breed laminaat ook de keuze uit laminaat met en zonder een V-groef rondom de plank of alleen aan de lange zijden. Met een rondom aangebrachte 4V-groef krijg je een vloer met een extra landelijke uitstraling, met een versterkt accent aan het formaat van de plank. 

2v-groef voor extra diepte

 

Zo laat je een kamer langer en dieper lijken. Met een brede laminaat vloer voorzien van een 2 V-groef en doorlopend patroon. Een unieke combinatie die gaat zorgen voor een eindeloos ruimtelijk effect!

 

Grote stappen, snel thuis 

 

Een andere voordeel van extra breed of extra lang laminaat is dat je letterlijk minder planken hoeft te leggen. Hoe langer en/of breder, hoe beter. Je hebt namelijk minder planken nodig om je vloeroppervlakte te bedekken. Ideaal als je niet een ervaren doe-het-zelver bent! Bovendien zijn de laminaatvloeren extra eenvoudig zelf te leggen.


Op zoek naar Laminaat XL-inclusief-leggen? Vraag naar de Royal Deal. Nieuw!!


Op zoek naar voordelig laminaat?

Bekijk al onze losse vloeren de-vloerenoutlet.nl