Laminaat leggen

Met het laminaat van tegenwoordig kun je heel makkelijk ook zelf je vloer leggen, tenminste als je er niet tegenop ziet om urenlang gebogen op je knieën te zitten. Voor jou daarom een aantal handige tips en tricks om zelf je laminaat te leggen. 

Laminaat zelf leggen is eenvoudig. De Laminaat Expert doet het gratis bij aankoop van laminaat  bij hun.

Hoe leg je zelf Laminaat? De Laminaat Expert doet het gratis bij aankoop van laminaat  bij hun.


Handige tips om zelf laminaat te leggen.


Handige tools als je zelf aan de slag gaat


Profielaftaster

Handige tool om zelf laminaat te leggen, de Profiel aftaster

Iedere kamer kent verschillende lastige vormen. Denk bijvoorbeeld aan deurposten en leidingen. Deze kun je aftekenen met een profielaftaster. Door de profielaftaster tegen het obstakel aan te duwen nemen de verschuifbare stroken of naalden de vorm over. Neem deze vorm over met een potlood op de plank en zaag deze uit. Zorg er ook nu voor dat er 1 cm speling zit tussen het laminaat en de deurpost of leiding.

Zwaaihaak

Zelf laminaat leggen lukt beter met een zwaaihaak.

Niet-haakse hoeken kun je aftekenen met een zwaaihaak. Draai de fixeerschroef een slag los. Leg de handgreep van de zwaaihaak tegen de ene muur en draai het blad tegen de andere muur aan. Draai de fixeerschroef vast en neem de hoek over op de plank.

Slagijzer

Gebruik een slagijzer voor je laatste plank bij laminaat zelf leggen

Komt de laatste plank onder een radiator te liggen? Dan heb je weinig ruimte om die plank goed aan te schuiven. Je kunt dan het beste een slagijzer gebruiken. Haak dit achter de afgezaagde kant en tik de plank met een hamer in de juiste positie.Toch geen zin?

Loop je vast of heb bij nader inzien geen zin om de klus zelf aan te pakken? Je kunt je laminaatvloer natuurlijk ook door onze vakkundige parketteurs laten leggen. Wij zijn expert in laminaat-inclusief-leggen. Bekijk onze All-in deals. We leveren alle materiaal in huis af, hebben professioneel gereedschap en leveren bezemschoon op.