Laminaat Vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming gaan goed samen. Daarom zijn we bij De Laminaatexpert ons ook op vloerverwarming gaan specialiseren in combinatie met een laminaatvloer. Wij kunnen vloerverwarming plaatsen op alle ondergronden en daarbij geven wij altijd garantie op ons werk. 

Laminaat vloerverwarming

Wij zorgen voor de laagst mogelijke warmteweerstand (R-waarde),

zodat je het hoogste rendement uit je vloerverwarming haalt. 

vloerverwarming all-in

Laminaat en vloerverwarming - De Laminaatexpert

De alles-in-1 oplossing van De Laminaatexpert - Ga jij voor laminaat én vloerverwarming? Dan ben je bij De Laminaat Expert op het juiste adres.

 

Als eerste (en enige) in Nederland en België bieden wij een totaalservice waarin we zowel de vloerverwarming als het laminaat voor je aanleggen. Handig en voordelig!

 

Zo hoef je niet meer verschillende bedrijven aan te sturen, maar kun je gewoon alles overlaten aan een en dezelfde partij: De Laminaat Expert.

 

Op die manier bespaar je jezelf niet alleen heel veel arbeidsuren en (meer)kosten maar weet je zeker dat alles volgens de afgesproken planning verloopt. Efficiënt ook, want vloer én verwarming zijn volledig op elkaar afgestemd. Dat scheelt energie, letterlijk en figuurlijk!

Op elke deal 5% korting voor combinatie laminaat met vloerverwarming

Vraag nu vrijblijvend jouw offerte op maat aan!Voor elke ondergrond de perfecte combi voor een optimale energie rendement

Het gemak van De Laminaat Expert.

Geen zorgen meer over welk type laminaat en ondervloer je moet kiezen bij welke vloerverwarming. Of wat er feitelijk moet gebeuren voor de aanleg van de vloerverwarming. De Laminaat Expert zorgt voor de juiste isolatie, ondervloer en de ideale vloerverwarming, ongeacht of je vloer van beton is, van hout of van zandcement. Voor elke ondergrond hebben we een passende oplossing die je de hoogst mogelijke rendement gaat geven.

Betonnen ondergrond

Wanneer je een ondergrond hebt die bestaat uit onafgewerkt beton, beginnen we met het plaatsen van zogenaamde krimpnetten op een reflectiefolie. Deze gegalvaniseerde staalmatten zijn nodig om alle aanvoer en afvoer leidingen (16 x 2mm slang) te plaatsen. De volgende stap is het installeren van de verdeler en de pomp, het allernieuwste model Grundfos UPN3 pomp. Nadat vervolgens alles hierop is aangesloten kan de vloerverwarming getest worden en de vloer volgestort worden met zandcement.

 

Voor- en nadelen betonnen ondergrond:

+ Snel

+ Goedkoopste manier om vloerverwarming te installeren

-  Geen optimale warmte afgifte


Betonnen ondergrond vloerverwarming laminaat


Zandcement ondergrond vloerverwarming laminaat

Zandcement ondergrond

De meeste woningen in Nederland hebben een ondergrond van beton met daarop een zandcementen dekvloer. Allereerst brengen we ten hoogte van de plint een randisolatie aan om de beweeglijkheid van de vloer op te vangen. Daarna starten we met het frezen van sleuven in de vloer voor de plaatsing van de flexibele leidingen. Na plaatsing van de VTE-verdeler, alle koppelingen en het testen van de vloerverwarming zullen we de gefreesde sleuven vervolgens dichtsmeren met mortel (Schönox RM). De vloer is nu klaar voor de ondervloer en laminaat.

 

Voor- en nadelen infrezen:

+ Droogtijd

± Lage opbouwhoogte

-  Geen optimale warmte afgifte

-  Niet alle vloeren zijn geschikt


Houten ondergrond

Heb je een houten ondergrond? Dan is vloerverwarming alleen mogelijk via een droog systeem. Een zandcementen dekvloer is té dik en ook te zwaar voor jouw vloer. We starten met het leggen van sterk isoleren Fermacell noppenplaten. Hierop worden eveneens isolerende aluminium rails geplaatst waarin de 14 x 2 mm slang gelegd kan worden. Na het koppelen en testen van het systeem kan meteen de ondervloer van het laminaat erop.

 

Voor- en nadelen ‘droog’ aangelegde systemen:

+ Snel aan te leggen

+ Korte droogtijd

+ Kortere reactietijd

- Duurder dan natte systemen

- Niet elke ondervloer mogelijk


Betonnen ondergrond vloerverwarming laminaat

Vloerverwarming, goedkoper dan je denkt

Veel mensen geloven dat je met vloerverwarming jezelf flink op kosten jaagt. Natuurlijk, je doet een investering, maar aangezien je veel efficiënter met warmte om zal gaan, zal je energierekening meteen substantieel lager uitvallen. Op termijn ga je er dus op terugverdienen. Daarnaast lever je een aanmerkelijke bijdrage aan duurzaam energieverbruik.

 

Waarom vloerverwarming?

 • Energieneutraal, lagere stookkosten
 • Lagere stookkosten door efficiënter warmtegebruik
 • Altijd heerlijk gelijkmatige temperatuur en warme voeten
 • Geen radiatoren en convectorputten meer in huis
 • Prettiger voor mensen met astma en allergieën door minder luchtcirculatie
 • Minder onderhoudsgevoelig
 • Mogelijkheid tot verkoeling ’s zomers (zuiniger dan airconditioning)

ComplEet pakket van vloerverwarming inclusief laminaatvloer All-in

Wij zijn fan van het all-in pakket principe: Eén duidelijke lage prijs vooraf voor de complete vloer en verder geen gedoe. Kies daarom voor een combinatie van vloerverwarming met een complete laminaatvloer. In al onze all-in pakketten zijn inbegrepen:

 

+ Aantal groepen berekenen en uittekenen

+ Klaarmaken van de ondergrond voor de buizen:

 • Isolatie met netten plaatsen (betonnen ondergrond)
 • Frezen waar buizen komen (zandcement ondergrond)
 • Fermacell platen plaatsen (houten ondergrond)

+ Buizen plaatsen volgens "groepen plan"

+ Plaatsen VTE-verdeler
+ Installeren buizen aan de VTE-verdeler
+ Koppelen VTE-verdeler met de cv-ketel

+ Klaarmaken voor de laminaatvloer:

 • Storten zandcement dekvloer (betonnen ondergrond)
 • Dichtsmeren leidingen (zandcement ondergrond)

+ Kies voor een All-in Deal en ontvang -5% korting op de basic-, comfort- of premiumdeal.


Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust

- wij staan je graag te woord voor al je vragen -

085-06 04 666  

Jouw telefoonnummer:

Bel mijZeker bij De Laminaatexpert

Het is een onomstotelijk gegeven dat je voor de aanleg van vloerverwarming altijd het meeste kwijt bent aan arbeidsuren. Je bent dan ook aanmerkelijk goedkoper uit wanneer je gelijk je vloer laat plaatsen. Zeker bij De Laminaat Expert waar je laminaat standaard gratis gelegd wordt. Met onze totaalservice waarin we eerst je vloerverwarming aanleggen, betaal je minder voor arbeidskosten en bespaar je ook de extra (meer)kosten die je zou hebben wanneer je te werk gaat met meerdere leveranciers. Een duidelijke prijs vooraf, een duidelijk beeld wat jouw kosten voor vloerverwarming en laminaat gaan worden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Wat vertellen onze klanten

 • Goed werk van deze toko. Hebben ons alles uit handen genomen. - Shirley Latupeirissa
 • Uitstekende service. Wij hebben het bij onze vrienden behoorlijk fout zien gaan.  - Rob en Suzanna Daniels
 • Fijn dat je ook vloerverwarming kunt hebben zonder dat je erop leegloopt.  - Ruben Oostendorp


Vloerverwarming en laminaat leggen zonder Zorgen

Naast kosten en energie bespaar je met onze service jezelf ook heel wat slapeloze nachten. Geen zorgen meer over de planning, lange wachttijden of leveranciers die bij problemen naar elkaar wijzen. De Laminaatexpert neemt de regie in handen en draagt de volledige verantwoordelijkheid over de aanleg van je vloerverwarming en de plaatsing van de laminaatvloer. We zijn dan ook op elk moment jouw enige aanspreekpunt. Je hoeft enkel te zorgen dat je het opwarmprotocol goed opvolgt. Onze vloeradviseurs zullen je hierbij volledig ondersteunen. 1. Vloerverwarming met elke deal: Basic, Comfort en Premium.
 2. Kostenbesparend, inclusief gratis leggen laminaat, ondervloer en afwerkplinten.
 3. Eenvoudig en makkelijk schakelen met één partner.
 4. Efficiënt, vloerverwarming en laminaat op elkaar afgestemd.

Op elke deal 5% korting voor combinatie laminaat met vloerverwarming

Vraag nu vrijblijvend jouw offerte op maat aan!


Met De Laminaatexpert zit je altijd veilig

Soms hoor je dat vloerverwarming moeilijk samengaat met laminaat. Het laminaat zou te isolerend werken waardoor je vloer niet warm te krijgen is. De waarheid is echter dat je laminaat altijd goed kunt combineren met vloerverwarming, maar dat je vooral de juiste ondervloer nodig hebt. Een ondervloer die voldoende warmte doorlaat. Verder zeggen ze ook, dat je laminaat niet te dik mag zijn. Maar geen zorgen, De Laminaat Expert kent alle warmte-isolerende eigenschappen van laminaat (de zgn. R-waarde) en ondervloer en zullen je graag bij deze keuze op weg helpen.