Vinyl LAMINAAT

Vinyl Laminaat voordelen

Vinyl Laminaat wordt ook wel LVT genoemd. De engelse term hiervan is Luxury Vinyl Tiles. Waar vroeger grote rollen van 4m brede vinyl werd verkocht, is dit tegenwoordig vaak in laminaat formaat met een kliksysteem of zonder kliksysteem. Uiteraard is ook de kwaliteit van dit vinyl beter dan die van op rollen formaat. Vinyl laminaat wordt ook vaak PVC genoemd. Het kunststoffen toplaag is vaak vergelijkbaar met vinyl. Al onze PVC laminaatvloeren kunt u vinden in onze sectie van pvc.

Vinyl laminaat van De Laminaatexpert

Vinyl en laminaat

Vinyl is een kunststof dat uit meerdere lagen bestaat. Door de kunststof is het vinyl ook waterdicht. In tegenstelling tot laminaat kan vinyl dus tegen water. Laminaat die wij aanbieden in de comfort of premium deal is ook goed bestand tegen water. Het water mag alleen niet intrekken in het laminaat. Dit is het grote verschil tussen laminaat en vinyl. 

 

Vinyl vloeren zijn vaak minder kras bestendig dan laminaat. Dit komt door de zachtere kunststof die gebruikt wordt in vinyl. Een stijvere en hardere kunststof kan niet gebruikt worden in vinyl vloeren, omdat deze dan niet op een rol kunnen. Wij raden dan ook iedereen altijd aan om vinyl laminaat te gebruiken in plaats van vinyl rollen. 

 

Op vinyl laminaat wordt een hardere kunststof  en een extra beschermlaag toegepast ter voorkoming van krassen.

 

Vinyl laminaat heeft ook een groot voordeel bij het leggen. Door de kliksysteem kan het gemakkelijk gemonteerd worden of juist gedemonteerd bij verhuizen.