· 

Een laminaatvloer kopen: waar moet je op letten?

Een laminaatvloer kopen is een belangrijke stap op weg naar een nieuw interieur. Je staat er niet vaak bij stil, maar de keuze van de vloer kan bepalend zijn voor de uitstraling van de ruimte. Bovendien is een laminaatvloer kopen vaak een flinke hap uit je budget, dus je wilt direct de juiste keuze maken. Moet je kiezen voor laminaat inclusief leggen? Een goede laminaatvloer staat garant voor jarenlang woonplezier, maar hoe kies je de juiste laminaatvloer?

Laminaatvloer kopen: kies de juiste kwaliteit

Het eerste waar je op moet letten is de manier waarop de ruimte gebruikt wordt. Een laminaatvloer kopen voor de woonkamer vraagt om andere kwaliteitseisen van het laminaat, dan de aanschaf van een vloer in de logeerkamer. De woonkamer wordt veel gebruikt, je kunt daarom beter een laminaatvloer kopen dat tegen een stootje kan. Dit laminaat is misschien duurder in vergelijking met andere soorten, maar gaat jarenlang mee. Ook bij intensief gebruik. Kies je voor laminaat inclusief gratis leggen dan kan je op deze kosten besparen.

Laminaatvloer kopen: kies de juiste kleur

Bij een laminaatvloer kopen is niet alleen de kwaliteit van het laminaat belangrijk, maar ook de kleur. De kleur heeft namelijk invloed op de optische grootte van de ruimte. Een kleine ruimte met weinig lichtval, lijkt vaak nog kleiner wanneer je kiest voor donker laminaat. Een kamer die al ruimte en licht genoeg van zichzelf heeft, kan juist knus en warm worden door te kiezen voor donkere kleuren. In kleine ruimtes kun je in de meeste gevallen beter een lichte laminaatvloer kopen. Zo lijkt de kamer fris en optisch groter.

Kies voor laminaat dat aansluit bij jouw woonstijl

Je kunt het best een laminaatvloer kopen die past bij de rest van je interieur. Een laminaatvloer moet niet te veel afwijken van de rest. Daarentegen is laminaat met contrast in sommige gevallen juist aan te raden. Zo kun je beter geen donkere laminaatvloer kopen wanneer de rest van het interieur ook donker is. Dit kan een kamer als snel somber en zelfs kleiner doen ogen. In dat geval zorgt het contrast met een lichte tint laminaat juist voor lucht en ruimte.

Bekijk het laminaat eerst in de winkel

Tot slot is het altijd aan te raden om laminaat nooit online te bestellen, zonder de kwaliteit en de kleur met eigen ogen gezien te hebben. Wil je een laminaatvloer die volledig is afgestemd op jouw wensen? De showroom van de Laminaatexpert beschikt over een ruim assortiment laminaatvloeren. Bovendien rekent de Laminaatexpert een prijs voor laminaat plus leggen, waardoor je ook nog eens op de kosten bespaart. This is some text!