· 

Laminaat leggen prijs: wat kost een laminaatvloer?

De laminaat leggen prijs loopt sterk uiteen. Weet jij wat de prijs van een laminaatvloer bepaalt? En in hoeverre je als consument invloed hebt op deze prijs? Hieronder vertellen we meer over de laminaat leggen prijs en hoe je hier eenvoudig op kunt besparen. Je kunt meer op de laminaat leggen prijs besparen dan je denkt.

Laminaat leggen prijs: de grootte van de ruimte

Hoe meer laminaat je nodig hebt, des te hoger de laminaat leggen prijs op zal lopen. Je berekent eenvoudig hoeveel laminaat je nodig hebt door het aantal vierkante meters van de ruimte te bepalen. In de praktijk zal echter altijd blijken dat je meer laminaat nodig hebt, omdat je ook een aantal planken zal moeten verzagen. Tel daarom altijd circa tien procent bij het aantal vierkante meter op. Op die manier kun je de laminaat leggen prijs berekenen. Houd er hierbij rekening mee of een leverancier laminaat inclusief leggen aanbiedt.

Laminaat leggen prijs: de kwaliteit van het laminaat

De kwaliteit van het laminaat is ook van invloed op de laminaat leggen prijs. Laminaat van zeer goede kwaliteit is in de meeste gevallen duurder dan dun en kwetsbaar laminaat. Aan welke kwaliteitseisen een laminaatvloer moet voldoen, is afhankelijk van het gebruik. Voor een kamer die je veel gebruikt moet je hogere eisen aan het laminaat stellen dan aan een laminaatvloer in een kamer die slechts af en toe belast wordt. Door te kiezen voor de juiste kwaliteit laminaatvloer plus leggen kun je langere tijd genieten van je laminaatvloer.

De kosten van laminaat: het patroon van de laminaatvloer

Wist je dat het patroon dat je kiest ook van invloed is op de laminaat leggen prijs? Dat komt doordat je bij een ingewikkeld patroon meer planken moet verzagen dan bij een eenvoudig patroon. Je moet dus meer dan 10% extra laminaat inkopen om de laminaatvloer te kunnen leggen. Bovendien kost het leggen van een ingewikkeld patroon meer omdat je een hoger arbeidsloon betaalt. Kies daarom voor een eenvoudig patroon om geld te besparen.

Bijkomende kosten

De meeste vloerenleggers rekenen aparte kosten voor het leggen van het laminaat, de ondervloer en de plinten. Alleen de laminaat leggen prijs ligt al rond de 5 euro per vierkante meter. Je kunt daarom het best kiezen voor een leverancier die een inclusief prijs rekent, zoals de Laminaatexpert: laminaat inclusief gratis leggen waarbij het leggen altijd gratis is. In de showroom vind je een ruim assortiment laminaat tegen scherpe prijzen.