· 

Laminaat gratis gelegd praxis- een moeilijke doe-het-zelf klus?

Laminaat gratis gelegd praxis - voorbereiding

Bodem egaal en vlak

Eerst nagaan of de bodemvloer wel egaal is voor je begint aan laminaat gratis gelegd praxis. Om de laminaat te leggen heb je een egale bodem nodig anders dien je hem te egaliseren met een laag cement.

 

De ondervloer kiezen

Eerst nagaan welke ondervloer je nodig hebt voor laminaat gratis gelegd praxis Moet de ondervloer geluiddempend zijn? Of heb je een ondervloer nodig voor vloerverwarming?

 

de legrichting bepalen

Je gaat even legrichting bepalen voor je effectief start. Afhankelijk hoe je de laminaat gratis gelegd praxis legt, kan je steeds een ander optisch effect bekomen. Wens je een grotere ruimte? Dan kan je het laminaat het best in de lengte leggen. Wil je een bredere look? Leg dan het laminaat in de breedte. Het meest gangbare is de laminaat te leggen in de richting dat het langst is in de ruimte. Dus leg het laminaat in richting van de langste zijde.

Laminaat gratis gelegd praxis – plaatsing

Start met de eerste baan te leggen. Bij het leggen van de eerste baan heb je al een stuk laminaat over. Is dit langer dan 25 cm begin je met dit stuk de nieuwe baan. Is ze korter dan 25 cm dan zaag je een nieuwe plaat doormidden. Met de kliklaminaat kan je zo de platen in elkaar klikken en eventueel nog even na kloppen met een zachte hamer. De laminaat kan je op maat doorzagen met een decoupeerzaag of laminaatknipper.

Deur en waterleiding laminaat gratis gelegd praxis

Deur: aan de onderkant van de deur zaag je een stuk uit de dikte van de laminaat zodat deze eronder past.

Waterleiding uitzagen

De omtrek van de buizen kan je uitzagen in de laminaat. Hou wel 5 mm extra over.

Laminaat gratis gelegd praxis – afwerking

Voorzie een 8 mm tussen de laatste plaat en de vloer voor als de platen nog krimpen of uitzetten.

Plinten plaatsen

Werk de laminaatvloer af met de plinten die bij de laminaat gratis gelegd praxis horen. In de hoeken zaag je weer de plinten op maat om ze zo passend te maken.

Laminaat gratis gelegd praxis – Liever hulp van een expert

ZIE JE HET ZELF plaatsen van laminaat NIET zitten? Kijk dan even naar de-laminaatexpert.nl voor de pakketten met plaatsing inbegrepen.

 

Bij de-laminaatexpert.nl kan je voordelige laminaat gratis gelegd praxis deals bekomen waar de plaatsing van de laminaat is inbegrepen. Deze deals zijn zo voordelig en all inclusief met zowel laminaat, plinten, ondervloer, plaatsing en levering. Dit alles zonder dat je zorgen hoeft te maken over de Laminaat gratis gelegd praxis.

 

Heb je vragen over deze deals of wens je een offerte te vragen, offerte laminaat gratis gelegd .