· 

Kosten laminaatvloer: slimme tips om geld te besparen

Kosten laminaatvloer … hoe krijg je een mooie strakke vloer zonder te veel geld te betalen? Laminaat is een betaalbaar alternatief voor een houten vloer en soms niet van echt te onderscheiden. Toch kunnen ook de kosten laminaatvloer behoorlijk oplopen, zeker wanneer je een groot aantal vierkante meters laminaatvloer wilt leggen. Laminaat inclusief leggen kan dan de oplossing zijn. Met deze en de volgende tips houd je de kosten laminaatvloer in de hand!

Kosten laminaatvloer: waar moet je op letten?

Eén aspect waar je niet op moet besparen bij de kosten laminaatvloer, is de kwaliteit. Je wilt niet te veel geld betalen, maar je wilt niet dat dit ten kosten gaat van de duurzaamheid van de vloer. Ben je op zoek naar laminaat voor in de woonkamer? Kies dan laminaat met de juiste dikte en weerbaarheid zodat je jarenlang kunt genieten van je vloer. Als je eenmaal weet welk laminaat je wilt hebben, kun je op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder en zo eenvoudig besparen op de kosten laminaatvloer.

Kosten laminaatvloer: het patroon is ook van invloed

Je berekent eenvoudig hoeveel laminaat je nodig hebt door het aantal vierkante meters van de ruimte te berekenen. Tel daar nog circa 10% extra laminaat bovenop, want je zult een aantal planken moeten verzagen om deze passend te krijgen. Het patroon dat je kiest is ook van invloed op de hoeveelheid laminaat die je nodig hebt. Een eenvoudig patroon brengt het minste zaagverlies met zich mee. Wil je een diagonaal patroon? Houd dan rekening met meer zaagverlies en dus hogere kosten laminaatvloer.

Kies voor laminaat inclusief leggen om te besparen op de kosten

Je kunt het meeste geld besparen door te kiezen voor laminaat inclusief gratis leggen. De meeste vloerenleggers rekenen minimaal 5 euro per vierkante meter voor het leggen. Dit zijn kosten die je eenvoudig kunt besparen met een mooie deal. Let er wel op dat gratis gelegd ook echt gratis is. Bij de Laminaatexpert is gratis ook echt gratis en bespaar je altijd op de kosten laminaatvloer.

Bespaar nog meer geld door te kiezen voor een all-in deal

De Laminaatexpert biedt niet alleen laminaat plus leggen, maar ook interessante all-in deals waarbij de ondervloer en de plinten ook meegenomen worden in de prijs. Op die manier heb je helemaal geen omkijken meer naar je nieuwe laminaatvloer. Bovendien bespaar je op de kosten laminaatvloer! Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje in de showroom en ontdek het uitgebreide assortiment.