verrassende looks met laminaat aan de muur

Bij laminaat denk je al snel aan vloerbedekking voor in de slaap- en woonkamer, maar je kunt er veel meer mee in huis. Geef je woon- of slaapkamer een verrassende look met laminaat aan de muur. Laat je inspireren!

Laminaat tegen de muur geeft je interieur een verrassende look

Laminaat aan de wand brengt extra sfeer in huis

Laminaat heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Dat is  niet alleen mooi op de vloer, maar staat ook prachtig en sfeervol aan de wand.  Zeker met het huidige aanbod in dessins en houtsoorten kun je er hele gave muren mee creëren. 

 

Verander de stijl van jouw interieur met een paar eenvoudige ingrepen. Daarvoor moet  je eerst rachels op de muur moeten bevestigen. Op die manier kun je ook gelijk wat losliggende kabels netjes verbergen. Laminaat op de muur aanbrengen is niet zo heel moeilijk. Vrijwel iedereen kan dit. 

 

We geven je graag een paar voorbeelden hoe je je een interieur een frisse twist kunt geven. 

Hou je van industrieel, met staal, beton en steen in huis? Dan kun je deze materialen uitstekend combineren met laminaat aan de wand. Dit brengt een warme sfeer in huis zonder dat je de strakke industriële look verliest. Denk bijvoorbeeld aan het bekleden van een deel van een lange wand van vloer tot plafond. Daarmee breek je als het ware de zichtlijn zodat de ruimte knusser wordt. Vintage laminaat, sloophoutlook of hoogglans zijn uitstekend geschikt maar ook wit eiken laminaat kan prima worden verwerkt in een interieur met een strakke look. 

 

Combineer je al met hout? Dan kun je een wand of een deel hiervan bekleden met een leisteenlook laminaat. Hiermee krijgt je interieur een mooie diepe en robuuste uitstraling.  Wit laminaat met houtprofiel is ook heel geschikt om een wand mee te bekleden, want het past in vrijwel elk interieur maar in een zwart-witte inrichting geeft het een heel levendig en sfeerverhogend effect.

 

Laminaat aan de wand is ook een goede oplossing bij renovatie. Een beschadigde en lelijke muur is zo weggewerkt en het scheelt je veel stucwerk.

Je kunt ook om esthetische redenen je wand bekleden met laminaat. Bijvoorbeeld omdat je de vloer wilt laten doorlopen in muur.

Gebruik dan geen plint. 


Lambrisering van laminaat

Je kunt ook kiezen voor lambrisering. Dat is bijzonder handig in de berging of keuken waar vuil op de loer ligt, maar ook in een smalle gang waar de muren snel beschadigd raken.  Laminaat kan tegen een stootje en is snel schoon te maken.


Laminaat OP DE KEUKENWAND

 Sinds er steeds minder keukens worden geïnstalleerd met een volledige rij bovenkastjes, heb je met laminaat op de achterwand een mooie optie om je keuken extra cachet te geven. Sfeervol, zeker wanneer je hetzelfde laminaat ook op de vloer hebt liggen. Bedenk ook hier dat je zult moeten gaan voor een watervaste soort laminaat. Een die goed bestand is tegen condens van fornuis, waterkoker etc.

Creëer je droomkeuken. Toepassingen van laminaat anders dan op de vloer.

Een mooie suggestie is bijvoorbeeld een smalle voorzetwand met laminaat vanaf het aanrecht tot aan het plafond met op de kopse kanten geïntegreerde opbergschappen. Of wat dacht je van de schouw van je afzuiginstallatie te bekleden met laminaat? Of laminaat verwerken in je eetbar of keukeneiland. Wanneer je het decor van de keukenvloer erin verwerkt, creëer je zo je eigen design keuken.  


Laminaat kan ook boven het aanrecht

Uiteraard zal je ook hier moeten kiezen voor een watervaste soort laminaat, die goed bestand is tegen condens van fornuis of waterkoker en die je goed met water kunt reinigen. 

Laminaat boven het keukenwerkblad

Ontdek meer toepassingen van laminaat

Renoveer je trap met Laminaat, restyle je badkamer wand met laminaat of neem de gedurfde stap voor laminaat aan het plafond. Bekijk wat er allemaal mogelijk is met laminaat. 


Wil je snel aan de slag met laminaat aan jouw muur?

Laminaat zelf plaatsen? Voor de best prijs word je omgeleid naar De Vloeren Outlet. Onze collega's geven je graag de beste prijs voor laminaat voor doe-het-zelvers.