laminaat staat prachtig in de keuken

Bij laminaat denk je al gauw aan vloerbedekking voor in de slaap- en woonkamer, maar wist je dat je er nog veel meer in huis mee kan doen? Zo kan je sommige soorten laminaat ook (laten) leggen op de vloer van de keuken, en zelfs op de achterwand van het aanrecht plaatsen. 

Laminaat in de keuken kan prima. Kies voor watervast laminaat

Laminaat op de keukenvloer

Een van die mogelijkheden is laminaat op de keukenvloer. Iets waar je niet snel voor zou kiezen. Laminaat is immers gevoelig voor vocht. Niettemin zijn er inmiddels laminaatvloeren verkrijgbaar die dankzij hun waterbestendigheid zeer geschikt zijn voor in de keuken.

 

Kies dan wel voor een met een hoge gebruiksklasse, want een keukenvloer wordt intensief belast en moet vaak flink worden schoongemaakt omdat je er nu eenmaal te maken hebt met vet, vuil en etensresten.

 

Laminaat kan dus net zo praktisch zijn op de keukenvloer als tegels, maar heeft een iets warmere uitstraling. Heb je een open keuken dan is het mooi als de laminaatvloer van de woonkamer door kan lopen tot in de keuken.  


Laminaat boven het aanrecht

Sinds er steeds minder keukens worden geïnstalleerd met een volledige rij bovenkastjes, heb je met laminaat op de achterwand een mooie optie om je keuken extra cachet te geven. Sfeervol, zeker wanneer je hetzelfde laminaat ook op de vloer hebt liggen. Bedenk ook hier dat je zult moeten gaan voor een watervaste soort laminaat. Een die goed bestand is tegen condens van fornuis, waterkoker etc.

Laminaat boven het keukenwerkblad

Laminaat OP DE KEUKENWAND

Een mooie suggestie is bijvoorbeeld een smalle voorzetwand met laminaat vanaf het aanrecht tot aan het plafond met op de kopse kanten geïntegreerde opbergschappen. Of wat dacht je van de schouw van je afzuiginstallatie te bekleden met laminaat? Of laminaat verwerken in je eetbar of keukeneiland. Wanneer je het decor van de keukenvloer erin verwerkt, creëer je zo je eigen design keuken.  

Creëer je droomkeuken. Toepassingen van laminaat anders dan op de vloer.

Meteen aan de slag

Wil je je keukenwand zelf bekleden met laminaat? Je betaalt nooit te veel voor je laminaat met de laagsteprijsgarantie van de Vloeren Outlet, ons merk voor DIY-laminaatleggers!Doe het zelf Tips

Meer lezen over laminaat zelf leggen of plaatsen? Voorkom fouten of extra werk met onze DIY-tips voor zelf laminaat leggen.