Waarop letten voor laminaat in de woonkamer

Zoek je een vloer die eenvoudig is in onderhoud? Een vloer die jarenlang mooi blijft en die intensief gebruikt kan worden door je hele gezin? Kies dan voor laminaat! Laminaat is goed bestand tegen intensief gebruik. Ideaal in dé ruimte waarin volop wordt geleefd!

Hoe kies je jouw laminaat?

En pvc-vloer biedt meer keuze als je voor uni kleuren, betonlook of ‘tegellook’ gaat

Welke eisen zijn van toepassing?

  

Natuurlijk kijk je eerst welk laminaat het beste bij je smaak en interieur past, maar daarna is het belangrijk om na te gaan of de vloer geschikt is voor de woonkamer. De kwaliteit van het laminaat moet namelijk overeenkomen met het gebruik en je leefstijl. Over het algemeen geldt: hoe dikker het laminaat en hoe hoger de kwaliteit van de ondervloer, hoe langer de vloer meegaat.


En pvc-vloer biedt meer keuze als je voor uni kleuren, betonlook of ‘tegellook’ gaat

Is laminaat gevoelig voor zonlicht?

  

Laminaat is lichtecht hetgeen betekent dat de vloer niet verkleurt, zelfs niet in direct zonlicht. Je hoeft je dan ooo geen zorgen te maken als je een zonovergoten woonkamer hebt. Laminaat in de woonkamer kan ertegen!


En pvc-vloer biedt meer keuze als je voor uni kleuren, betonlook of ‘tegellook’ gaat

Juiste keuze bij allergie

  

Geef huisstofmijt geen kans met laminaat in je woonkamer. Tapijt is een slechte keuze vloerbedekking voor mensen met allergieën omdat het huisstofmijt een perfecte habitat biedt. Kies als je allergisch bent voor huisstofmijt voor een gladde vloerbedekking. Laminaat is glad en geeft huisstofmijt geen kans.  

Laminaat is eenvoudig te reinigen en onderhoudsarm

 


En pvc-vloer biedt meer keuze als je voor uni kleuren, betonlook of ‘tegellook’ gaat

Verkrijgbaar voor elke woonstijl

  

Laminaat heeft het grootste assortiment in houtlook maar je zit niet vast aan deze look. Er is ook laminaat in unikleuren, in tegellook zoals leisteen of in betonlook. Vind je niets van je keuze bij laminaat? Kijk dan eens bij De PVC Expert, ons all-in label voor pvc-inclusief-leggen.

 


Betaal niet te veel, kies de juiste gebruiksklasse

 

De woonkamer is de kamer die doorgaans het meest gebruikt wordt in huis. Je vloer in de woonkamer krijgt te maken met mensen die veel over de vloer lopen, verschillende soorten schoeisel en zwaar of bewegend meubilair. Om je zekerheid te geven over de geschiktheid en duurzaamheid van je voorgenomen aankoop is laminaat ingedeeld in belastingklassen en getest naar het beoogd gebruik. Laminaat is vanaf klasse 22 geschikt voor woonkamers, maar wordt de woonkamer erg intensief gebruikt, dan is een laminaat van klasse 23 aan te raden. Er wordt bij de indeling onderscheid gemaakt tussen woon- en commerciële benutting. 


Wat betekent het AC-nummer?

 

 

Naast de gebruiksklasse zie je op laminaatverpakkingen ook nog een AC-nummer. Dit AC -getal (Abrasion  Criteria) is de internationale standaard voor de slijtvastheid van een laminaatvloer, in het bijzonder die van de decoratieve toplaag.

  • AC1 Licht woongebruik Bedoeld voor slaapkamers e.d.
  • AC2 Normaal woongebruik Bedoeld voor intensieve gebruikte ruimtes als woonkamer en eetkamer
  • AC3 Zwaar woongebruik / Licht commercieel Brede toepassing, ook voor kleine kantoren
  • AC4 Normaal commercieel Geschikt voor al het woongebruik en normaal commercieel als kantoren, restaurants en winkels
  • AC5 Zwaar commercieel Vooral van toepassing op openbare ruimtes

 Hoe dik moet het laminaat in de huiskamer zijn?

 

Een belangrijke keuze. Immers, hoe dikker het laminaat, hoe zwaarder je het kunt belasten. Dik laminaat geeft ook minder overlast van loopgeluid. Maar dik laminaat - zeg maar iets van 12 mm - is ook kostbaarder. Ga voor niet minder dan 8 mm. Dat is zelfs voldoende voor bijvoorbeeld een elektrische rolstoel. Weliswaar is een dikte van 7 mm voordeliger, maar dergelijke vloer gaan snel stuk bij een intense belasting als in de woonkamer. 


Laminaat kopen


Zeker weten dat je niet de duur koopt? De Vloeren Outlet, ons merk voor doe het zelf laminaat leggen, biedt laagsteprijsgarantie.  Je koopt er je laminaat voor plafond tegen de scherpste prijs.meer weten over zelf plaatsen


Laminaat als plafond kan je eenvoudig zelf monteren met ons stappenplan.  Natuurlijk plaats je eerst rachels.  Lees hoe je het beste van start gaat.