Hoe kan je laminaat repareren?

Helaas is het niet te vermijden dat je vroeg of laat iets op de vloer laat vallen of opeens een nare kras in het laminaat ziet zitten. We geven je enkele tips voor reparatie van lichte schade aan je laminaatvloer. Is het niet de herstellen op een van deze manieren, dan kun je ook overgaan op een rigoureuzer manier van repareren, namelijk een laminaatplank vervangen.


Laminaat moet eerst acclimatiseren. Lees de handleiding van de Laminaat Expert

Licht krassen wegpoetsen 

 

Een klein krasje werk je eenvoudig weg met een laminaatpolish, een laminaat-krassenverwijderaar of een zogenoemde laminaatstift. Producten die speciaal gemaakt  zijn voor het maskeren van dergelijke schoonheidsfoutjes. Ze zijn op diverse manieren ruim verkrijgbaar. 


Laminaat moet eerst acclimatiseren. Lees de handleiding van de Laminaat Expert

 

Olijfolie

 

Hou je liever van ouderwetse huis- en keukenmiddeltjes? Of heb je geen specialistisch middel bij de hand, kies dan voor olijfolie. Olijfolie doet wonderen voor krassen op je laminaatvloer. Smeer de krassen in, laat de olijfolie een paar minuten intrekken. Dweil daarna de vloer met een licht vochtige doek en weg zijn de krassen van je laminaatvloer.

 


Laminaat moet eerst acclimatiseren. Lees de handleiding van de Laminaat Expert

Wat te doen bij diepere krassen/

 

Zitten er diepe krassen of zelfs kleine deuken of butsen in je laminaat vloer, dan kun je die opvullen met behulp van een laminaatvuller. Het is natuurlijk geen wondermiddel en laminaatvuller is slechts in een beperkt aantal laminaat kleuren verkrijgbaar, maar opvullen kan net de aandacht wegleiden van die ene beschadigde plek in je verder perfecte laminaat vloer. 

Lees wel goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking.


Laminaat moet eerst acclimatiseren. Lees de handleiding van de Laminaat Expert

Denk eventueel aan een reparatieset

 

Meer mogelijkheden voor herstel in de juiste kleur krijg je met een laminaat reparatieset. Quick Step levert reparatiesetjes met vrijwel dezelfde kleuren als hun decors. En ook wanneer je geen Quick-Step vloer hebt liggen kun je hier heel goed gebruik van maken en de kleur van jouw vloer benaderen.

 

De Quick-Step herstellingskit bevat naast de 7 wasblokjes ook een smeltmes, reinigingskam en schuurpapier.


Toe aan een nieuwe vloer? Bekijk onze all inclusive deals voor Laminaat en Leggen.


Meer weten over laminaat?

Lees onze Tips en Tricks voor reparatie en renovatie?