· 

165 m² Landelijk Licht Eiken te Rotterdam

Bij een opdracht van een dergelijke omvang gaan we natuurlijk niet over een nacht ijs. We onderzoeken eerst hoe de ondergrond erbij ligt en of er geen bijzonderheden die van belang zouden kunnen zijn. Zo was hier sprake van een rondlopende pui en ronde steunpilaren. Er zullen dan keuzes gemaakt moeten worden over legrichtingen en (plinten)afwerking. Daarbij lag er vloerverwarming zodat we zullen moeten omkijken naar een geschikte ondervloer. Tot slot hebben we alles nog een extra opgemeten.

 

04952 Landelijk Licht Eiken

Bij zulke omstandigheden is het wel zo fijn dat er gekozen was voor een hoogwaardige vloer zoals de Landelijk Licht Eiken. Een lichtkleurig, 7 mm dik laminaat van A-kwaliteit uit de Spontaan-collectie van Douwes Dekker dat speciaal ontwikkeld is voor toepassing in drukke huishoudens. Ze is dan ook ingedeeld in gebruiksklasse 23, voor zwaar huishoudelijk gebruik. Elk paneel van deze groefloze en voor vloerverwarming geschikte vloer is 19,2 cm breed en 126,1 cm lang.  

 

Plaatsing

Als ondervloer hebben we de Heat Foil geplaatst. Een folie die niet alleen de ondergrond egaliseert en een stabiele basis voor het laminaat vormt, maar ook maximaal de warmte doorlaat. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het laminaat. Onderstaande foto's laten zien dat we voor de legrichting gekozen hebben de gang te volgen.

 

Afwerking

Voor de afwerking was de wens om naast plakplinten (kleur: Patchwork Cappucino) ook hoge mdf-plinten te plaatsen. Dat is natuurlijk lastig rond de zuilen en de ronde pui. We hebben daarom geadviseerd op deze plekken flexibele plinten te plaatsen. Daarnaast kreeg onze parketteur de uitdaging om ook plakplinten te plaatsen langs de flauw glooiende kozijnen van de slaapkamer. Helaas niet op de foto, maar hij heeft een waar kunststukje afgeleverd.