· 

41 m² Mammoet Grey Oak XXL te Westwoud

Dit project is net als elk ander project gestart met een degelijke advisering. Centraal daarin staan de toepassing (wel/geen intensief gebruik) en de eigenschappen van de ondergrond. Hier bijvoorbeeld lagen er plavuizen. Dan heb je een ondervloer nodig die alles perfect egaliseert en een degelijke basis kan vormen voor het laminaat. Wij hebben dit opgelost door groene platen te adviseren. Daarmee verkrijg je een stabiel resultaat.

 

Mammoet Grey Oak XXL

De Grey Oak is een vloer die we al jarenlang met veel plezier plaatsen. Debet daaraan zijn de kwaliteit en het bijzondere formaat. De in Duitsland gefabriceerde Mammoet (Kronotex) bestaat uit panelen waarvan elk paneel 32 cm breed is. Vanzelfsprekend vind je een groef aan elke zijde van dit 8 mm dik laminaat, maar ook een voelbare houtstructuur in de mat afgewerkt toplaag.

 

Plaatsing

Na het uitmeten en uitsnijden van de groene platen hebben onze jongens in vlot tempo de Grey Oak geplaatst. Er is gekeken naar de te kiezen legrichtingen en er moest een overgangsprofiel meegenomen worden. Vervolgens mochten ze ook het werk met de als upgrade aangeschafte hoge plinten. Het betroffen die 90x15 mm hoge mdf-plinten in de stijl Modern, voorgelakt in RAL9010.

Met het opruimen van alle snijafval was de klus geklaard en konden onze jongens weer terug de weg op.