· 

70 m² Oak Brown te Westwoud

Ter voorbereiding kijken we bij elke opdracht goed naar hoe het zit met de oppervlakte. Het risico van een net iets te strakke berekening willen we liever niet lopen. Aangeleverde plattegronden rekenen we meerdere malen door en als er enige spoor van twijfel is, geven we de parketteur extra pakken mee voor alle zekerheid. Ter plekke aangekomen trof hij een ondergrond bestaande uit kurkeren tegels. Geen probleem, het laminaat kan hier gewoon overheen.

 

D12 Oak Brown 4V

De Oak Brown die onze man na het uitrollen van de ondervloer hier heeft geplaatst, is een vloer die uitblinkt in de afwezigheid van opsmuk in het decor. Geen dominant aanwezige kwasten, maar een verfijnd, recht lopend nervenstructuur van tinten lichtbeige, parelwit en grijs. Een decor ook waar je lang van kunt genieten. De zeven millimeter dikke, mat afgewerkte Oak Brown is ingedeeld in gebruiksklasse 23/31 wordt geleverd met een garantie van 15 jaar.  Het formaat van elk paneel van deze breedstrook vloer is 19,4 cm breed en 128,6 cm lang.

 

Plaatsing

Het valt te begrijpen dat deze vloer van Duitse makelij, voorzien van de Megaloc klikverbinding zich eenvoudig voegt naar de hand van onze meester-parketteur. In rap tempo had hij alles geplaatst inclusief de benodigde profielen voor rond de deurmat. Hierna kon hij meteen verder met de afwerking. Daar voor was de keuze gevallen op 70x14 mm hoge plinten. Deze zijn niet voorgelakt maar voorzien van een folie in de kleur van de vloer. Op plekken waar hij geen hoge plinten kwijt kon - rond de cv-leidingen, deurposten en bij de trap - heeft hij afwerkplinten gemonteerd.