· 

43 m² Eik Gebarsten Terra te Papendrecht

Voor deze opdracht moest onze legger extra vroeg uit de veren in verband met de afspraken van de opdrachtgever. Geen probleem, want hem wachtte een heerlijke legklus. Eerst de ondervloer natuurlijk. We wisten dat hier plavuizen lagen en hadden de opdrachtgever geadviseerd de standaardondervloer te upgraden naar Isotac Gold 5mm. Dat zijn voor 10dB gecertificeerde vouwplaten die perfect het tegelwerk kunnen egaliseren. 

 

Eik Gebarsten Terra 6439

De '6349' is een van de pareltjes uit de LL150-serie van Meister. Een serie van vijftien hoogwaardige, 8 mm dikke laminaatvloeren die speciaal ontwikkeld zijn voor intensieve huishoudens. Waterdicht, extra sterk en behoorlijk krasvast dankzij enige vloertechnologieën zoals de AquaStop impregnering. Meister geeft je dan ook 25 jaar garantie op. Het grootste kenmerk is echter het formaat van de vloerdelen zijnde 205,2 bij 22 cm. Die zorgt samen met de vier groeven rondom voor een buitengewoon authentieke uitstraling.  

 

Plaatsing

Een topvloer als die van Meister voegt zich heel makkelijk naar de hand van de parketteur. Elke klik is muurvast en elke snede vrij van splinters. Na het vaststellen van de te volgen legrichting was hij in niet al te veel tijd klaar met de vloer. Wel moest er extra aandacht besteed worden aan last plekken zoals rond de trap en de convectorput waar hij enige profielen heeft moeten toepassen. Zwartkleurige profielen die ook te pas zijn gekomen bij de deurmat.

 

Afwerking

Zoals je kunt zien op onderstaande foto's heeft onze man de vloer meteen afgewerkt. Daarvoor was ook de keuze gevallen op een upgrade. In RAL9005 (zwart) voorgelakte hoge plinten (70 mm) ditmaal in de uitvoering 'Modern'. Voor de plaatsen waar geen hoge plinten gemonteerd konden worden, hadden we 'm plakplinten meegegeven in de kleur Zachte Eik Warm Griijs. Een mooie combi met de warme kleur van de Eik Gebarsten Terra.