· 

91 m² Meister Laminaat te Houten

Wanneer we in een leegstaande woning aan het werk moeten, zorgen we allereerst voor goede afspraken met de opdrachtgever over onder andere de huissleutel en eindinspectie. Zo ook hier bij deze klus die we zijn begonnen met het schoonvegen van alle ruimtes om daarna de ondervloer uit te leggen. Voor beide verdiepingen was de voorkeur gegeven de met de deal geleverde ondervloer te upgraden. Geen folie maar rubber. Een prima keuze wanneer je op zoek bent naar extra demping en isolatie.

 

6429 Eik Habanera

Hierna was het tijd om het laminaat te plaatsen, te beginnen met de bovenverdieping. De Eik Habanera die we hier gelegd hebben

vind je terug in de LD-serie van Meister. Een serie van robuuste vloeren bestaande uit 8 mm dikke vloerdelen in het formaat van 128,8 bij 19,8 cm met een v-groef aan de lange zijde en een microgroef aan de kopse kant. Aan alles merk je dat je kwaliteit onder de voeten hebt liggen. Zo is de toplaag speciaal geharst voor een hogere slijtvastheid.

 

6380 Eik Atacama

Nadat we de vloer boven voltooid hadden, zijn we beneden verdergegaan met een andere Meister-vloer, en wel het neusje van de zalm. De Eik Atacama is een fantastische serie kwaliteitslaminaat uit de LL250 serie. Krasvast, slijtvast en zelfs waterbestendig (voor 24 uur). Heel bijzonder is het formaat. Elk vloerdeel is 205,2 bij 24,8 cm. Daarmee laat je heel gemakkelijk de ruimte groter lijken. En met 10 mm heb je een heel solide vloer op de grond liggen waarvan de toplaag is voorzien van een Diamond Pro afwerking. Perfect voor drukke gezinnen met wel/niet levendige huisdieren. 

 

Plaatsing

Voor ons is het plaatsen van een vloer als die van Meister altijd een klein feestje. Geen zaaglijnen vol splinters, geen afwijkingen in formaat en nooit problemen met het vastklikken. Dat maakt het alleen maar makkelijker om een onberispelijk gelegde vloer op te leveren. Wel moesten we op beide verdiepingen nog een en ander afwerken, met zilverkleurige overgangsprofielen bij de trap en beneden een hoeklijnprofiel rondom het vloerluik in dezelfde kleur. Voort was ook gekozen de plinten te upgraden naar hoge, witte mdf-plinten. Op plekken waar die niet gemonteerd konden worden hebben we plakplinten aangebracht in respectievelijk de kleur Licht Eik Geolied (Boven) en Teak Grijs Geborsteld (beneden).

 

Met de overhandiging van de gratis meegeleverde inloopmat hebben we na de eindinspectie afscheid mogen nemen van een zeer tevreden opdrachtgever.