· 

143 m² Oak White XL te Leiden

Alvorens de pakken laminaat te openen zijn ze natuurlijk eerst begonnen met het uitleggen van de ondervloer. Opdrachtgever had de keuze gemaakt de standaard bij de Royal Deal geleverde ondervloer te upgraden naar de Isosilence. Dat is een rubberen ondervloer van de rol die zorgt voor extra vermindering van loop- en contactgeluid. 

 

Oak White XL

De Oak White XL is een fors uitgevallen vloer van topkwaliteit. Elk vloerdeel van dit 8mm dik laminaat is 1,285 cm lang en 28 cm breed. Duitse degelijkheid verpakt in een wit eiken 4v-vloer waarvan het klikmechanisme voorzien is van de Megaloc aquaprotect techniek, goed voor optimale bescherming tegen vocht. Daarbij kent elk pak zes varianten hetgeen de gevreesde repetitie (vloerdelen met een identieke print) tot het minimum beperkt blijft. De Oak White XL is bovendien een waar je lang van zult genieten. Want zonder enige terughoudendheid verleent de producent jou 20 jaar garantie op deze in gebruiksklasse 23/32 ingedeelde Oak White XL.

 

Plaatsing

Een kwaliteitsvloer laat zich makkelijk leggen. Wel zo handig, aangezien er flink wat meters te maken waren. Nadat ze gekeken hadden welke legrichtingen het beste gevolgd konden worden zijn onze jongens in rap tempo aan het werk gegaan.  Op een volgende afspraak hoefden enkel nog de als upgrade geleverde hoge plinten gemonteerd te worden. Negen centimeter hoge plinten voorgelakt in RALkleur 9010. Voor plekken waar dat niet mogelijk was, hadden we onze parketteurs plakplinten meegegeven in de kleur Eiken Natuur Geolied. Deze werden pas aangebracht na het schieten van onderstaande foto's.