· 

52 m² Eik Gebarsten Terra te Utrecht

Het eerste wat onze jongens te doen stond was het uitleggen van de ondervloer. De opdrachtgever had de voorkeur aangegeven voor extra demping en dus hadden we 10 mm dikke platen aangeboden. Deze voor 10 dB gerectificeerde bruine platen zijn perfect wanneer je intensief gebruikte ruimtes boven hebt en zo min mogelijk contact- en loopgeluid wenst. 

 

6439 Eik Gebarsten Terra

Een vloer uit de LL150-serie van Meister, en dat zegt eigenlijk genoeg. Dit is een laminaatvloer die elke vloer in de bouwmarkt of woonwarenhuis doet verbleken. Acht millimeter dikke vloerdelen in het niet geringe formaat van 205,2 bij 22 centimeter. Daarbij zijn de LL150-vloeren uitstekend bestand tegen druk en veelvuldig verkeer. Ze zijn dan ook geclassificeerd in de gebruiksklasse  23  | 32. Een omgevallen vaas bloemen? Geen zorgen. Dit laminaat is voor vier uur waterbestendig.

 

Plaatsing

Voor onze parketteur is het plaatsen van een Meister-vloer altijd een klein feestje. Het laminaat voegt zich makkelijk naar de hand, laat geen splinters achter bij het snijden en laat zich hee eenvoudig vastklikken dankzij het Masterclic Plus systeem. Er moest wel eerst gekeken worden naar de legrichting, maar daarna konden ze al hun routine inzetten om een prachtige vloer op te leveren met toepassing van een zilverkleurige profiel bij de trap.

 

Afwerking

Een ander voordeel van een merkvloer als die van Meister, is dat je er plinten bij krijgt in exact hetzelfde decor. Onze parketteurs hebben met de grootste zorgvuldigheid overal waar mogelijk plakplinten aangebracht. Een nauwkeurig uit te voeren klus, want een slecht gesneden plakplinten zie je meteen.