· 

55 m² Eik Champagne Visgraat + 98 m² Achensee Eik te Helmond

Aangekomen op de plaats van bestemming zijn onze jongens eerst gaan kijken naar de ondergrond. Om de opdrachtgever een volledige leggarantie te kunnen geven, moet-ie in orde zijn. Als de ondergrond niet volstaat wordt zoiets moeilijk. In het uiterste geval mag onze parketteur de ondergrond zelfs afkeuren en onverrichterzake terugrijden. Hier was daarvan gelukkig geen enkele sprake en konden de jongens vlot aan het werk.

 

Achensee Eik

Als eerste zijn ze aan de slag gegaan met de bovenverdieping, om te beginnen met de ondervloer. De XPS-platen zijn voor 10dB gecertificeerd en zorgen voor aanmerkelijk minder geluidsoverlast. Hierop mocht in het kader van een Comfort Deal 98 m² Achensee Eik. Een geweldige, robuust gedecoreerde vloer die we al jaren met veel plezier leggen. Hoewel slechts 7 mm dik is deze 2v-vloer met vloerdelen van 129,2 bij 19,3 cm een meer dan uitstekende keuze voor een woning met een druk gezin. Ingedeeld in gebruiksklasse 31 weet je dan ook zeker dat de Achensee Eik goed bestand is tegen heel wat stootjes.

 

Meister Eik Champagne 7001

Ook beneden mocht een vloer van topkwaliteit komen, en wel in het uiterst populaire visgraat motief. Visgraat ziet er prachtig uit, maar vraagt, gezien de vele verbindingen, om een hele vlakke ondergrond. Anders loop je de vloer in korte tijd aan gort. Hier lagen echter plavuizen met daaronder een vloerverwarmingsinstallatie. Onze jongens zijn daarom eerst de tegels gaan primeren en de vloer vervolgens voorzien van een 3 mm egaline. Na droging kon er een ondervloer, de Co-Pro, op die uiterst resistent tegen elke druk en voldoende warmte doorlaat.

 

Plaatsing

Hierna kon het denkwerk beginnen met het uitwerken van het visgraat motief door de gehele begane grond. De Eik Champagne die onze jongens hebben geplaatst, is een uiterst solide visgraatvloer met een bijzonder authentieke en natuurlijke uitstraling. Krasbestendig en acht millimeter dik met vloerdelen van 62 bij 15,5 cm. De Duitse producent Meister heeft met de M6-serie visgraat een prachtige, stijlvolle upgrade gegeven vol kwaliteit.

 

Afwerking

Zowel boven als beneden zijn bij de plaatsing overgangsprofielen bij de trap toegepast en dilatatieprofielen om de beweging (krimpen en uitzetten) van de vloer op te vangen. Voorts hebben onze parketteurs overal hoge mdf-planten gemonteerd en zo nodig plakplinten in de kleur New England Oak.