· 

40 m² Eiken Licht Naturel + 80 m² Licht Bruin Breed Eiken te Voorhout

Alvorens aan de slag te gaan hebben we natuurlijk uitgebreid overlegd met de opdrachtgever. De rechte vloer - het Licht Bruin Breed Eiken - was ingepland voor de bovenverdieping terwijl het visgraat laminaat de begane grond tot bestemming had. Daarnaast hebben we 'r van advies voorzien met betrekking tot de te kiezen legrichtingen.

 

Licht Bruin Breed Eiken

De Licht Bruin Breed Eiken is een vloer die perfect past in het profiel van onze Premium Deal collectie. Een sterk laminaat voor een goede prijs. Acht millimeter dik is deze Duitse 4V-vloer van groot formaat, met delen van 138 bij 24,4 cm. Een vloer dus die je overal in huis kwijt kunt, en zelfs geschikt is voor projectgebruik. Fabrikant Kronotex geeft je er moeiteloos 20 jaar garantie op.

 

Plaatsing

We hadden het plezier om onder deze vloer een andere ondervloer te plaatsen. De sterk isolerende 5 mm dikke XPS-platen houden elk contact- en loopgeluid binnen de perken. Dan weet je dat het eindresultaat prettiger zal uitvallen bij de opdrachtgever. Na plaatsing hebben 'm gelijk afgewerkt, met plakplinten in de kleur Champagne Eiken en een profiel voor de overgang met de trap.

 

Eiken Licht Naturel

De supertrendy Eiken Licht Naturel is visgraat laminaat in z'n zuiverste vorm. Elk paneel van deze 8 mm dikke 4V-vloer is 13,30 breed en 66,50 lang. De Eiken Licht Naturel is voorzien van een natuurlijk ogend decor plus een evenzeer natuurgetrouw oppervlakte structuur. Met deze vloer haal je niet alleen stijl in huis maar ook een vloer waar je heel lang van zult genieten. Geschikt voor zwaar woongebruik (gebruiksklasse 23). Niet voor niets krijg je er probleemloos  25 jaar garantie op. 

 

Plaatsing

Ook beneden mochten we een upgrade plaatsen. De Co-Pro Red-Line is een folie die zorgt voor een aanmerkelijk reductie van het contactgeluid (10dB). Vervolgens mocht het denkwerk beginnen met het uitkienen van het traject dat het visgraat motief zal moeten verlopen. Consistentie van een evenwichtig vloerbeeld met zo min mogelijk zaagverlies. Dat is min of meer het doel.

Tot onze plezier konden we ook deze vloer gelijk afwerken. Ditmaal met hoge, in RAL9016 voorgelakte mdf-plinten en afwerkplinten in de kleur Eiken Wit Geolied. Daarnaast waren er profielen te plaatsen bij de trap en het vloerluik.

 

Hiermee kwam deze grote klus tot een plezierig einde en mochten we afscheid nemen van een zeer tevreden opdrachtgever.