· 

38 m² Tenessee Eik Natuur te Hendrik Ido Ambacht

Het leuke van deze job was voor het gegeven dat we een vloer van het A-merk Quick-Step gingen plaatsen. Dan weet je tevoren dat je nooit hoeft te worstelen met een mindere klikverbinding of bang hoeft te zijn voor splinters bij het snijden noch voor rare breuken. Mooi ook was de ondervloer die we als eerste hebben mogen plaatsen. Bruine 10 mm dikke platen konden als eerste op de ondergrond. mensen blij hebben mogen maken. Met deze platen verkrijg je niet minder dan 21dB geluidsreductie. Zo hou je het lekker rustig in huis. 

 

Tenessee Eik Natuur

Voor de volgende stap mocht de vloer uit z'n pakken. De Tennessee Eik is als exponent van de Creo-collectie een van de voordeligere Quick-Step vloeren die je in huis kunt halen. Een groef zal je in de 7 mm dikke CRH3180 niet aantreffen, maar wel water- en krasbestendigheid plus een meer dan behoorlijke slijtvastheid. Een vloer dus die zich heel makkelijk laat schoonmaken. Quick-Step geeft je maar liefst 20 jaar garantie op. Elk vloerdeel is 120 bij 19 cm groot en voorzien van gepatenteerde technologieën zoals de Scratch Guard en het Uniclic kliksysteem.

 

Plaatsing

Dankzij de kwaliteit van Quick-Step kon onze parketteur er met gemak een prachtige vloer opleveren. Vooral omdat het ook eenvoudig was om de juiste legrichting te bepalen. De vorm van de ruimte plus de lichtinval wezen duidelijk uit in welke richting de vloer geplaatst moest worden.

 

Afwerking

Een vloer is natuurlijk pas compleet wanneer-ie netjes is afgewerkt. Er zijn profielen geplaatst rondom een kruipkelder luik en later hoge, voorgelakte mdf-plinten in de kleur RAL-9010. Voor plekjes waar dat niet mogelijk was, zijn plakplinten aangebracht in de kleur Antiek Eiken Beige, een treffende combinatie.