· 

35 m² Licht Bruin Eiken te Dordrecht

Gearriveerd op de plaats van bestemming zijn we als eerste gestart met het plaatsen van de ondervloer. Niet de standaard Premium ondervloer maar 7 mm dikke groene platen. Een geweldige keuze hoewel de Premium ondervloer op zich ook prima is, maar deze platen zorgen voor een aanmerkelijke demping van loop- en contactgeluid. Wel zo prettig, zeker op de bovenverdieping waar we vloer moesten plaatsen.

 

A08 Licht Bruin Eiken 4V XL

Al jarenlang een van onze toppers uit de Premium Deal collectie. Deze vloer van Duitse makelij blinkt vooral uit in haar intrinsieke kwaliteiten zoals degelijkheid en duurzaamheid. Acht millimeter dik is de in gebruiksklasse 32 ingedeelde Licht Bruin Eiken.  Fabrikant Kronotex geeft er zonder twijfels 20 jaar garantie op. Een vloer dus die heel wat stootjes kan verdragen. Daarbij kent de vloer ook een prachtige uitstraling dankzij de extra breedte van de panelen die elk 24,4 bij 138 cm groot zijn. 

 

Plaatsing

Een vloer van hoge kwaliteit laat zich natuurlijk makkelijk plaatsen. Elke snede, elke klik is gewoon raak en splinters zijn in geen velden noch wegen te bekennen wanneer je met deze vloer aan de slag gaat. Onze parketteur heeft natuurlijk wel even goed gelet op de legrichting, en welke het gunstigst is met de gegeven lichtinval. De ruimtes zelf boden weinig uitdaging waardoor de klus snel geklaard was.

 

Afwerking

De afwerking met afwerklijsten vereiste wat meer expertise. Een slechte in verstek gesneden plint verraadt zich razendsnel en valt meteen in het oog. Dan zie je ook meteen de toegevoegde waarde van een expert. Kijk op onderstaande foto's maar naar de plinten rond de afvoerpijpen. Petje af voor de jongens!