· 

40 m² Grijze Tegel te Dordrecht

Het eerste wat ons te doen stond was natuurlijk het plaatsen van de ondervloer. Deze dient vooral om te zorgen dat de vloer stabiel blijft liggen. Laminaat leg je immers zwevend. Als je geen ondervloer plaatst, kan er door het geloop erover frictie ontstaan en kan de vloer eruit klappen. Daarnaast kan je met een goede ondervloer de ondergrond egaliseren en de woning beter isoleren. Zeker met de XPS-platen die we hier hebben toegepast. Deze vijf millimeter dikke platen zorgen zowel voor warmte- als geluidsisolatie.

 

VH9530 Grijze Tegel

Dit tegellaminaat is een van onze toppers uit de Royal Deal collectie. Deze collectie onderscheidt zich met name van de andere doordat je hierin ook groot formaat laminaat vindt en laminaat met bijzondere eigenschappen als een buitengewone dikte of waterbestendigheid. Voor de Grijze Tegel is vooral de deugdelijkheid de reden geweest 'm in de Royal Deal collectie op te nemen. Acht millimeter dik plus 20 jaar fabrieksgarantie. Daarnaast is ook het prachtige betonlook-decor een overweging geweest. Let wel, deze tegels zijn niet vierkant maar rechthoekig.

 

Plaatsing

Met een vloer die ze al zo vaak in handen hebben gehad, weten onze parketteurs uiteraard wel raad. In enkele uren was het legwerk gedaan, inclusief de plaatsing van een enkele zilverkleurige dilatatieprofiel die de werking van de vloer op moet vangen. Tijd over dus, goed voor de afwerking. Dit is gedaan met hoge in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten, fraai in verstek gezaagd rondom de hoeken. Op plekken waar geen hoge plinten konden heeft onze parketteur afwerklijsten aangebracht in exact hetzelfde decor als de vloer.