· 

118 m² Grizzly Red te Amsterdam

Bij elke opdracht draait het voor ons vooraleerst om een gedegen voorbereiding. De planning is belangrijk maar ook een vakkundige advisering aan de opdrachtgever. Bij dit project hechtte de opdrachtgever veel belang aan een goede isolatie. We hebben daarom de Isosilence ondervloer aangeraden. Deze ondervloer is van rubber hetgeen voor voldoende isolatie van geluid en energie zorgt. Onze jongens zijn dan ook als eerste begonnen alles uit te rollen en zorgvuldig uit te snijden. 

 

Grizzly Red XL A12

Na de plaatsing van de ondervloer mocht dan eindelijk de pakken laminaat uit de auto. De donkerrood eiken Grizzly Red is een vloer die we al jaren in onze collectie hebben. Logisch, want dit groot formaat laminaat is een echte klassieker. Acht millimeter dik met vloerdelen in het formaat 138 bij 24,4 cm groot en - vooral - een gebruiksklasse 32. Dat maakt 'm uitstekend geschikt voor intensief gebruik in huis. 

Alvorens het laminaat uit te pakken is onze parketteur natuurlijk eerst in overleg getreden met de opdrachtgever over de legrichtingen. Dit zijn essentiële keuzes voor de ruimtelijke ervaring in huis. Voorts heeft hij bij de plaatsing enige profielen gebruikt voor de opvang van de werking in de vloer en de te verzinken deurmat.

 

Afwerking

Na het leggen van de vloer hebben we enige dagen later onze plinten expert op pad gestuurd. Zijn taak: de montage van tientallen meters plakplinten in de kleur Verdon Oak Brown.  Hoe goed hij dit aangepakt heeft zie je vooral in de details rondom de deurposten en de leidingen in het stookhok.