· 

65 m² DD Brede Plank Kerrie + 76 m² Oklahoma City te Weesp

Aangekomen te Weesp zijn we na een snelle kennismaking met de opdrachtgever als eerste begonnen met het uitladen van de vloer voor de bovenverdieping en zolder. Meer dan 42 pakken moesten omhoog de trappen op. Daarnaast konden ook al ons gereedschap, profielen en ondervloeren uit de wagen.

 

Bovenverdieping en zolder

Voor bovenverdiepingen is het natuurlijk verstandig om een zo goed mogelijke ondervloer te kiezen om geluidsoverlast beneden te voorkomen. De Isotac Gold die we er als eerste hebben geplaatst is een 5 mm dikke uit vouwplaten bestaande ondervloer. Deze ondervloer is gecertificeerd voor een geluidsreductie van 10 dB hetgeen ervoor gaat zorgen dat het rustig in huis blijft als je boven van de ene naar de andere kamer loopt.

 

4660 Oklahoma City

Hierop zijn we vervolgens met het laminaat aan de slag gegaan. De 4660 Oklahoma is een vloer die moeiteloos de concurrentie aan kan gaan met een vloer van A-merk kwaliteit. Acht millimeter dik is dit rustiek ogend 4v-laminaat bestaande uit brede planken in het formaat 138 bij 24,4 cm. Dankzij de 25 jaar fabrieksgarantie weet je dat je met de Oklahoma City een vloer in huis haalt die flink wat stootjes kan verdragen. Ingedeeld in gebruiksklasse 32 is zij dan ook perfect voor een druk gezinshuishouden.

Een extra voordeel is bovendien dat je er afwerkplinten in hetzelfde decor kunt bij krijgen. Daarmee vergroot je het ruimtelijk effect.

Alvorens te plaatsen hebben we wel overleg gevoerd met de opdrachtgever. De legrichting is belangrijk en we bekijken samen waar alle profielen moeten komen.

 

Beneden

Na de lunch was het tijd om de benedenverdieping aan te pakken. Ook hier was ervoor gekozen om de ondervloer uit de deal te upgraden naar meer geluiddemping. De Sencrys ondervloer is gemaakt van rubber waardoor het nog meer dempt en zorgt voor een betere isolatie en egalisatie. 

 

Douwes Dekker Solide Brede Plank Kerrie

De Brede Plank Kerrie is een laminaatvloer van absolute topkwaliteit. 'Krachtig' heet de serie waar deze vloer deel van uitmaakt, en dat is niet voor niets. We hebben het hier over een extreem slijtvaste 8 mm vloer met een uitstekende krasbestendigheid en waterresistentie dankzij een speciale coating. Een vloer dus die  buitengewoon geschikt is voor een druk huishouden met huisdieren. 

Ook met het uiterlijk zit het wel snor met een prachtig licht eiken decor. Elk 126,1 bij 24,4 cm groot vloerdeel is voorzien van een pressed bevel 4V groef plus een register embossed afwerking van de toplaag. In het licht zie je exact dezelfde nerven als op de vloer uitgebeeld. 

 

 

Afwerking

Voor de afwerking mochten we aan het werk met hoge in RAL9010 voorgelakte plinten en waar dat niet mogelijk was hebben we afwerkplinten gemonteerd in de kleur Licht Geborsteld Eiken. Daarnaast hebben we hoeklijnprofielen toegepast voor de verzonken deurmat.