· 

64 m² Grijze Tegels te Dordrecht

Het eerste wat te doen stond was het plaatsen van een vochtscherm in de woning. Sommige huizen staan zo dicht boven het grondwaterpeil dat de ondervloer het laminaat onvoldoende kan beschermen en mogelijkheden tot drastischer maatregelen beperkt zijn. Hierop hebben we de ondervloer geplaatst, de 2 mm dikke Premium Onyx Protector. Tezamen leveren ze een perfecte isolatie en egalisatie.

 

Grijze Tegel 9530

Hierna mochten de pakken laminaat uit de bus. Dertig pakken Grijze Tegel. Een heel sterk tegellaminaat van 8 mm dik, vallend in gebruiksklasse 32 dus uitstekend geschikt voor intensief gebruik in huis. Daarbij lijkt de vloer in elk aspect op echte tegels dankzij een fraaie, matte print en strakke groeven rondom. De 128,5 bij 32,7 cm grote delen kun je in zowel wildverband als parallel plaatsen.

Voor onze tegelzetter was het met 64 m² flink aanpoten. Zo moesten er ook profielen bij de trap geplaatst worden en profielen bij de entree waar de deurmat kwam te liggen. Daarbij was samenwerking met de opdrachtgever nodig om meubels e.d. te verplaatsen. Onderstaande foto's geven een goed beeld van het resultaat van zijn inspanningen.

 

Afwerking

Elke klus is natuurlijk pas geklaard als de vloer proper is afgewerkt. Dit hebben we hier gedaan door overal waar mogelijk plakplinten in dezelfde kleur te monteren. Een precieze klus want slecht geplaatste plinten vallen direct in het oog.