· 

40 m² Grijze Tegel Laminaat te Dordrecht

Aangekomen op de plaats van bestemming was natuurlijk het eerst de ondervloer aan de beurt om geplaatst te worden. Twee ondervloeren om precies te zijn. Omdat er sprake was van een tamelijk vochtige ondergrond hebben we geadviseerd eerst een vochtscherm te laten plaatsen en hierop vervolgens de ondervloer. Een uitstekende keuze is toen gemaakt voor de groene platen. Deze zijn 7 mm dik en zorgen hierdoor voor een meer dan afdoende demping en egalisatie van de ondergrond.

 

9530 Grijze Tegel

Nadat de parketteur klaar was met de ondervloer kon het laminaat uit de pakken. De 9530 Grijze Tegel is een 5v-vloer van acht millimeter dik bestaande uit vloerdelen van 128,5 bij 32,7 cm groot. We hebben deze vloer geplaatst en geleverd als Royal Deal, de deal voor laminaat van extra hoge kwaliteit. Dat merk je al gelijk wanneer je de verpakking van deze betonlook tegels openmaakt. De laminaatdelen verkruimelen niet tussen je vingers en zullen ook geen deuk achterlaten bij een huiselijk ongelukje. De kwaliteit blijkt daarnaast uit het gegeven dat-ie is ingedeeld voor het intensieve gebruik van vloeren uit de gebruiksklasse 32. Op de 9530 Grijze Tegel wordt dan ook niet minder dan 20 jaar garantie gegeven. 

Voor onze parketteur is tegellaminaat natuurlijk gesneden koek. In rap tempo heeft hij alles geplaatst in halfsteensverband en was de vloer klaar om afgewerkt te worden. Daarbij heeft hij grijskleurige overgangsprofielen gebruikt voor de overgang met de trap. 

 

Afwerking

Voor de afwerking was gekozen om de deal te upgraden. Hoge in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten moesten er komen, en wel in de hoekige uitvoering Modern. Op locatie waar dat niet mogelijk was mochten er plakplinten geplaatst worden in de kleur tegel grijs. De kers op de pudding zogezegd.