· 

45 m² Douwes Dekker Peterselie te Rotterdam

Voor het realiseren van een laminaatvloer is ons een enkele moeite teveel om de best mogelijke service te bieden. Als - zoals hier - eerst een viertal meubeltjes verplaatst moeten worden, doen we daar niet moeilijk over. Wel verlangen we dat dit tevoren is besproken en afgetimmerd. Onze parketteur is immers geen verhuizer. Na dit voorbereidende werk kon uiteindelijk de ondervloer uit de bus. Dat was de Isosilence. Een 2,8 mm dikke, rubberen ondervloer die elk loop- en contactgeluid met 21dB reduceert. De Isosilence komt van de rol, maar met enige routine zo geplaatst. Hierna mocht het denkwerk beginnen. Het leggen van een visgraat vloer begint immers niet simpel in een hoek, maar in midden. Zo verkrijg je een evenwichtig vloerbeeld en kun je zorgen voor mooie oplossingen bij hoeken en deurposten. Vanzelfsprekend hoefde onze parketteur het laminaat niet uit te laden. We hadden 'm ter acclimatisering eerder bezorgd

 

Douwes Dekker Peterselie

De Peterselie die onze parketteur vervolgens is gaan leggen, is een unieke visgraat laminaat vloer van Douwes Dekker bestaande uit 85,3 bij 14,3 grote 4V-panelen. Dit robuust getekende decor is uitsluitend als visgraat laminaat verkrijgbaar. En Douwes Dekker betekent natuurlijk A-kwaliteit. Vijfentwintig jaar garantie krijg je van DD op de Peterselie. Deze 8mm dikke, extreem slijtvaste vloer is dan ook gekwalificeerd in gebruiksklasse 23 hetgeen 'm geschikt maakt voor zwaar huishoudelijk gebruik. 

 

Afwerking

Na het plaatsen van de vloer moest-ie natuurlijk nog wel afgewerkt worden. Dit hebben we gedaan door de als upgrade meegeleverde hoge plinten te monteren. Het betrof 70 bij 15 grote mdf-plinten in de uitvoering Modern, voorgelakt in RAL9010. Op plaatsen waar dat niet mogelijk was - bij het keukenblok bijvoorbeeld - hebben we afwerkplinten aangebracht in de kleur Eiken Select.