· 

55 m² Sienna Eik te Zwijndrecht

Alvorens de vloer uit te laden moesten we uiteraard eerst aan de slag met de ondervloer. Niet de standaard meegeleverde ondervloer uit de Comfort Deal, maar een upgrade ervan in de vorm van de Isotac acquastop. Deze 5 mm dikke isolerende vouwplaten zijn in staat om het loop- en contactgeluid te kunnen dempen met 22 decibel. Een goeie keuze, zeker voor het appartement waar we aan het werk waren. Om wille van geluidsoverlast kunnen vve's strenge eisen stellen wanneer je een harde vloer wilt. 

 

C10 Sienna Eik

Na plaatsing van de ondervloer mochten we eindelijk het laminaat uitladen. De Sienna Eik is een 7 mm dik laminaat bestaande uit vloerdelen van 129,2 bij 19,3 cm. Elk vloerdeel is voorzien van een v-groef rondom en een als robuust te karakteriseren decor, dus ruim in knoesten etc. Het bijzondere van deze vloer is evenwel de slijtvastheid. De Sienna Eik is ingedeeld in de hoge gebruiksklasse 31 en dus bijzonder geschikt voor zeer intensief gebruik. Je krijgt er dan ook 15 jaar garantie op.

Zoals onderstaande foto's laat zien ging voor de plaatsing de meeste aandacht uit naar de legrichting. Die moest diagonaal worden. Een legrichting die je de mogelijkheid geeft om ruimte groter te laten lijken omdat de schuine lijnen automatisch je ogen leiden naar de verste hoek. Nadeel van deze legmethode is wel de prijs. Je zult immers meer legverlies hebben dan bij een gebruikelijke verticale of horizontale legrichting.

 

Afwerking

Plinten zijn onontbeerlijk voor een laminaat vloer. Ze dekken immers de ruimte af die nodig is voor het krimpen en uitzetten van de vloer. De in deze woning aanwezige hoge plinten moesten evenwel op hun plaats blijven. Onze parketteur heeft derhalve overal waar mogelijk afwerklijsten aangebracht in de kleur Eiken Salmiak Grijs