· 

37 m² Donker Grijs Breed Eiken te Dordrecht

Aangekomen zijn we als eerste aan de slag gegaan met de ondervloer. De bij de Comfort Deal geleverde ondervloer had in principe goed volstaan, maar hier was ervoor gekozen deze te upgraden naar groene platen. Een uitstekende keuze wanneer je meer demping van loop- en contactgeluid wenst. Deze platen zijn 7 mm dik en goed voor een geluidsreductie van 19 decibel.

 

CT3532 Donker Grijs Breed Eiken XL

Na het plaatsen van de groene platen mocht het laminaat uitgeladen worden. De Donker Grijs Breed Eiken is een 8 mm dikke vloer van Kronotex. Dat betekent dus een vloer van Duitse degelijkheid die zich met name onderscheidt in een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en het grote formaat, met vloerdelen van 24,4 bij 138 cm. Een vloer ook die zeer intensief belast mag worden aangezien zij is ingedeeld in gebruiksklasse 32. Kronotex geeft dan ook 20 jaar garantie op de Donker Grijs Breed Eiken. 

Bij het plaatsen is extra aandacht gegeven aan twee luiken waarop het laminaat doorgelegd moest worden. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van 3mm dikke, zilverkleurige hoekprofielen voor een supersolide afwerking.

 

Afwerking

Verdere afwerking is gedaan met de montage van de ook als upgrade geleverde hoge mdf-plinten van 70x15. Deze zijn in RAL9010 voorgelakt voor een prachtig, stijlvol accent van een sowieso schitterende vloer. Op plaatsen waar dat niet mogelijk was (rond cv-leidingen en deurposten), zijn er afwerkplinten gemonteerd in de kleur Eiken Blauwgrijs.