· 

40 m² ICV518 Roble Natural te Dordrecht

Aangekomen te Dordrecht zijn onze jongens natuurlijk eerst een kijkje gaan nemen hoe de betegelde ondergrond erbij ligt en of er geen obstakels zijn. Geen problemen, dus kon meteen de ondervloer uit de bus. Een 2,8 mm dikke, rubberen ondervloer die dankzij een versterkte aluminiumlaag zorgt voor optimale bescherming tegen vocht uit de ondergrond, en - vooral - het loop- en contactgeluid aanmerkelijk reduceert tot een aangename beleving in huis.

 

ICV518 Roble Natural XL

De Roble Natural die men vervolgens is gaan plaatsen, is wellicht het summum in visgraat laminaat. Een 12 mm (!) dikke vloer in king size formaat met vloerdelen in het formaat van 64 bij 14,3 cm. Je verkrijgt hiermee een rustiger vloerbeeld als wanneer je kleinere vloerdelen zou plaatsen. Daarnaast is de Roble Natural voorzien van een registerd embossed afwerking waarmee alle nerven en noesten tastbaar worden en je nog meer de ervaring hebt van echt hout op de vloer.

 

Voor de plaatsing hebben onze jongens natuurlijk vooral gekeken naar de manieren hoe je het patroon zo gunstig mogelijk kunt laten uitkomen. Overgangen naar andere ruimtes moeten vlekkeloos verlopen om alles tot een geheel te laten lijken. Onderstaande foto's bewijzen dat ze hier uitstekend in zijn geslaagd.

 

Afwerking

Na al het ingewikkelde legwerk brak natuurlijk het moment van afwerking aan. We hebben de opdrachtgever ter plekke laten beslissen of men de als upgrade meegeleverde hoge plinten in de zwarte (RAL9005) of witte (RAL9010) uitvoering wenste en die vervolgens gemonteerd. Op plaatsen waar dat niet mogelijk was zoals het toilet zijn er plakplinten aangebracht. De afwerking hebben onze jongens voltooid met de montage van zilverkleurige profielen rondom de gratis geleverde deurmat.