· 

53 m² Japans Eik te Amsterdam

Alvorens de pakken laminaat en ondervloer uit te laden, zijn we eerst begonnen met het plaatsen van een vochtscherm. We hadden te maken met een betonnen ondergrond die nog niet helemaal vrij van vocht was. En omdat je niet kan verwachten dat de ondervloer alles tegenhoudt hebben we geadviseerd om eerst een tegen vocht beschermende folie te laten plaatsen en daarop de geluidsisolerende, egaliserende ondervloer. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Japan Eik

Hierna hebben we een aanvang gemaakt met het leggen van de Japan Eik. Een 6 mm dik eiken laminaat zonder groeven met planken in het formaat 19,2 bij 129,2 centimeter. De Japan Eik is ingedeeld in gebruiksklasse 31, hetgeen 'm geschikt maakt voor normaal huishoudelijk gebruik. Uiteraard hebben we voor de plaatsing overleg gevoerd met de opdrachtgever voor wat betreft de legrichting. Die is immers van belang voor de ruimtelijke ervaring in huis en kan je ruimte groter of kleiner laten ogen.

 

Afwerking

Na de plaatsing van de Japan Eik hebben we de vloer afgewerkt door overal nauwgezet afwerkplinten in de kleur Eiken Naturel te monteren.  De kers op de taart: een prachtig geplaatste vloer.