· 

73 m² GE2102 Oslo Oak te Dordrecht

Voor ons als parketteurs is het natuurlijk net iets makkelijker als de woning leegstaat. Er hoeven geen meubels verschoven te worden en we kunnen er in alle rust tegenaan. We zijn begonnen met de basis ofwel de ondervloer. Daartoe was hier ervoor gekozen de standaard ondervloer te upgraden naar een nog betere ondervloer. Groene platen van 7mm dik! Dat betekent gegarandeerd nog meer comfort in huis, met minder contact- en loopgeluid plus betere isolatie. 

 

Oslo Oak

Na het plaatsen van de ondervloer was het tijd om een aanvang te maken met de Oslo Oak. Zeven millimeter dik laminaat van het kwaliteitsmerk Gelasta. Met vloerdelen in het formaat 129,2 bij 19,3 en een v-groef aan de lange zijden heb je met de Oslo Oak een authentiek ogende vloer voor jarenlang woonplezier. Dit laminaat is ingedeeld in gebruiksklasse 31, dus geschikt voor niet al te intensief gebruik in een woonsituatie van een of twee personen. 

 

Afwerking

Nadat we de vloer hebben geplaatst, moest-ie natuurlijk nog wel afgewerkt worden. Dit hebben we gedaan door overal afwerklijsten te monteren in het decor New England Oak. Een nauwkeurig klusje, want een slecht aangebrachte plint of een niet sluitende verstek is een slordigheid die we niet gauw door de vingers zien.