· 

45 m² Eik Visgraat Bruin te Bunschoten Spakenburg

Een vloer met een visgraat patroon is momenteel een van de grotere woontrends. Niet verwonderlijk. Met een visgraat vloer haal je een vloer in huis en een uitstraling die doet denken aan de visgraat vloeren in vroegere landhuizen en patriciërswoningen. Daarnaast is visgraat aanmerkelijk voordeliger geworden. Moest je vroeger heel diep in de buidel tasten, tegenwoordig zijn er met laminaat en pvc goedkopere oplossingen. Het is dan zinvol om ook te kijken naar de onderlinge verschillen.

 

Quick-Step Eik Visgraat Bruin

Zo is deze Eik Visgraat Bruin die we hier in Bunschoten Spakenburg hebben gelegd, geen zuivere visgraat met kleine vloerdeeltjes, maar een op tegels geprint patroon dat zeer sterk op visgraat gelijkt. Deze 2V-vloer uit Quick-Steps populaire Impressive Pattern serie is acht millimeter dik met vloerdelen in het formaat 120 bij 39,6 cm. Quick-Step, dus topkwaliteit. De vloer kent waterbestendige klikverbindingen en is geclassificeerd in gebruiksklasse 32, perfect voor zeer intensief gebruik.  Vloeren uit de Impressive Patterns serie worden geleverd met 25 jaar garantie.

 

Omdat de ondergrond tamelijk vochtig aanvoelde hebben we geadviseerd eerst een vochtscherm te plaatsen en hierop vervolgens de ondervloer. De Isosilence Sencys ondervloer is 2,8 mm en gemaakt van rubber. Kortom, een perfecte combi.

 

Afwerking

Na plaatsing van de Eik Visgraat Bruin brak natuurlijk het moment aan om 'm af te werken. Dit hebben we gedaan door overal langs de wanden de als upgrade geleverde hoge, in RAL9010 voorgelakte Moderne Plinten te monteren, afwerklijsten (kleur: Eiken Donker) aan te brengen waar nodig (langs de trap) en tenslotte hoeklijnprofielen bij de entree voor de gratis deurmat. Die heb je immers het liefst mooi in de vloer verzonken.