· 

159 m² Desert Sand te Borger

Aangekomen op de plaats van bestemming zijn we als eerste ons gereedschap de ondervloer gaan uitladen. De woning was geheel leeg, dus we hadden lekker de ruimte om vlot te werken en aan de slag te gaan met de ondervloer.  De Premium Onyx Protector is een superdegelijke ondervloer van 2 mm dik die zowel het laminaat beschermt tegen vocht uit de ondergrond als ook zorgt voor, demping, isolatie en egalisatie. 

 

VH4547 Desert Sand

De volgende stap was natuurlijk het plaatsen van de Desert Sand, een 8 mm dik laminaat met vier groeven rondom en vloerdelen in het brede formaat van 138 bij 24,4 cm. Topkwaliteit, want deze vloer is geclassificeerd in de gebruiksklasse 32, goed voor intensief huishoudelijk gebruik. De fabrikant geeft er dan ook 25 jaar garantie op. Alvorens het laminaat uit te pakken hebben we vanzelfsprekend eerst overleg gevoerd met de opdrachtgever over de legrichting, een belangrijke factor in de ruimtelijke beleving in huis

 

Afwerking

Na het plaatsen van de vloer mochten voor de afwerking ook de plinten uit de auto. Het betroffen hoge in RAL9010 voorgelakte plinten in de uitvoering Modern die we als upgrade op de Premium Deal hebben geleverd. Maar liefst 65 meter is er overal gemonteerd en waar dat niet mogelijk of gewenst was - zoals rond de deurposten, trap en bij drempels - hebben we afwerklijsten aangebracht met het decor Castle Oak Nature. Daarnaast zijn we ook aan de slag gegaan met de gratis meegeleverde deurmat. Dat betekende zilverkleurige hoeklijnprofielen aanbrengen zodat de deurmat mooi verzonken komt te liggen.