· 

176 m² Quick-Exquisa Leisteen Zwart te Almelo

Na het uitladen hebben we eerst een start gemaakt met het plaatsen van de ondervloer. Niet de ondervloer die we standaard bij Quick-Step deals plaatsen, maar een upgrade in de vorm van XPS-platen. Een noodzakelijke upgrade aangezien voor vloeren in deze woning de  VVE-voorwaarde geldt dat de ondervloer extra moeten dempen i.v.m. met het loop- en contactgeluid. De 1,7 cm dikke XPS-platen zijn 10 dB gecertificeerd en zorgen voor een geluidsarme ervaring in huis.

 

EXQ1550 Leisteen Zwart

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de Leisteen Zwart. Eén van de decors uit Quick-Steps tegellaminaat serie Exquisa. Een prachtige collectie van acht licht geschakeerde tegeldecors op 8 mm dik laminaat in het formaat 40,8 bij 122,4 cm. Geclassificeerd in gebruiksklasse 32, de klasse voor licht commerciële ruimtes, dus extra sterk. Elk vloerdeel is voorzien van vier micro-groeven om de vloer nog meer de uitstraling van tegels mee te geven.

 

Legrichting

Als gebruikelijk hebben we voorafgaand het plaatsen overleg gevoerd over de legrichting. Diagonaal moest het worden. Een manier van leggen dat de ruimte groter laat lijken omdat het lijnenspel je ogen naar de verste hoek dwingt. Nadeel hiervan is wel dat je meer snijverlies hebt en dus meer pakken moet inslaan. 

 

Afwerking

Na voltooiing van de plaatsing moest de vloer nog wel afgewerkt worden. Hiervoor hebben we overal langs de muren en deurposten afwerklijsten gemonteerd met het decor Belgisch Hardsteen, een perfecte match bij de Leisteen Zwart.