· 

55m² Landelijk Wit Eiken te Papendrecht

We zijn uiteraard  eerst begonnen met ervoor  te zorgen dat de vloer en alle  materialen in optimale staat op hun plaats van bestemming kwamen. Voorzichtig  in- en uitladen dus. Niettemin vragen we elke opdrachtgever vooraf te controleren of er niet iets over het hoofd is gezien. Denk bijvoorbeeld aan een productiefout. De kans daarop was bij deze klus gelukkig minimaal. De Landelijk Wit Eiken die we zijn gaan leggen is een vloer van Douwes Dekker, de producent van A-kwaliteitsvloeren. Dergelijke vloeren zijn sterker, laten zich makkelijker leggen en tonen nauwelijks kwalitatieve afwijkingen.

 

Landelijk Wit Eiken

Bij dit project was bovendien gekozen voor een upgrade van de ondervloer. Dé manier om nog beter de kwaliteit van het laminaat tot uiting te laten komen. De 5 mm dikke XPS-platen die we als ondervloer hebben geplaatst zijn niet alleen gecertificeerd voor 10dB waardoor je minder contact- en loopgeluid krijgt maar geven ook een aangenaam gevoel onder de voeten. De Landelijk Wit Eiken die we hier vervolgens op hebben geplaatst is een prachtig decor uit de Spontaan-collectie, de instap serie van Douwes Dekker. Zeven millimeter dik is deze vloer die bij uitstek geschikt is voor minder intensief gebruikte ruimtes. De vloerdelen zijn met 19 x 120 redelijk smal, maar zijn voorzien van vier groeven rondom en een toplaag met een voelbare houtstructuur.

 

Afwerking

Ook voor de afwerking was gekozen voor een upgrade op de Douwes Dekker deal. Op plaatsen waar dat mogelijk was hebben we hoge in RAL9010 voorgelakte  plinten gemonteerd en op plekken waar dit niet  mogelijk was afwerklijsten met het Tennessee Grijs Eiken decor. Een prima match.