· 

70 m² Achensee Eik + 50 m² Eurus Oak te Hellevoetsluis

We zijn gestart met de 70 m² Achensee Eik op de bovenverdieping. De Achensee Eik is een zeer bekende vloer uit onze Comfort Deal collectie. Twee groeven telt deze vloer uit Eggers Panthera collectie. Zij is acht millimeter dik, kent vloerdelen van het niet geringe formaat 129,1 cm bij 32,7 cm en is met een gebruiksklasse 32 uitstekend geschikt voor intensief gebruik. Alvorens hiermee aan de slag te gaan hebben we uiteraard eerst de ondervloer gelegd. Niet de standaard bij de Comfort Deal geleverde ondervloer, maar een upgrade bestaande uit 7 mm dikke groene platen, perfect voor een significante demping van loop- en contactgeluid.

 

Eurus Oak

Nadat we klaar waren met de Achensee Eik zijn we op de begane grond verder gegaan met het plaatsen van de Eurus Oak. Een 4v-vloer met verder vrijwel dezelfde specificaties als de Achensee Eik. Acht millimeter dik met vloerdelen in het formaat 128,5 bij 32,7 cm, en onderverdeeld in gebruiksklasse 32. De eveneens licht eiken Eurus Oak uit de keuken van Krono Original kent echter een iets lichtere kleurstelling en een minder robuust decor.  Dit decor is dan ook de reden dat we deze vloer in een aparte collectie - de Royal Deal - hebben opgenomen, de deal voor exclusievere vloeren en laminaat met king size formaten als XL en XXL. Ook deze vloer hebben we gelegd op een ondervloer een zeven millimeter dikke platen voor optimale geluiddemping en een solide gevoel onder de voeten.

 

Afwerking

Met het plaatsen van beide vloeren was het grote werk gedaan en kon alles afgewerkt worden. Ook hierbij was gekozen voor een upgrade, en wel in de vorm van 70x15 grote hoge in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten in de uitvoering Modern. Daarnaast hebben we rond de deurposten, trap en schoorsteen afwerklijsten geplaatst en metalen profielen voor de overgang naar de bovenverdieping en bij de gratis meegeleverde deurmat.