· 

50 m² ICV456 Visgraat plus 66 m² Greenland Oak

We zijn als eerst de trap opgegaan om op de bovenverdieping de Greenland Oak te plaatsen. Een prachtige, vlakke vloer uit de Kronofix Classic serie van Krono Original. Zeven millimeter dik met 19,2 brede vloerdelen voorzien van een fraai eikenhouten decor.  Kortom, Duitse degelijkheid om jarenlang veel plezier van te hebben. Deze krasbestendige vloer is dan ook ingedeeld in gebruiksklasse 31, de klasse voor intensief gebruik.

 

Greenland Oak

Onder deze vloer hebben we uiteraard eerst een ondervloer geplaatst. De Greenland Oak leveren en plaatsen we als Comfort Deal en de hierbij horende comfort ondervloer zou al voldoende zijn. Er is voor deze vloer echter gekozen voor een upgrade op de betonnen ondergrond in de vorm van 7 mm groene platen. Deze ondervloer zorgt voor een solide gevoel onder de voeten en dempen het loopgeluid maximaal. Een andere update mochten we monteren nadat we de vloer geplaatst hadden: hoge in RAL9010 gelakte plinten. Plinten die je woning een schitterend cachet verlenen.

 

Roble Enkel Gerookt Fijn Bezaagd

Vervolgens zijn we beneden verder gegaan met de ICV456, of liever, de Roble Enkel Gerookt Fijn Bezaagd. Een geweldige visgraat laminaat van Tree Floor & Design, het merk dat bekend staat om hun superdegelijke vloeren van groot formaat. Maar liefst 12 mm dik is deze vloer, met king size 4v-plankjes van 64 bij 14,3 centimeter. Het zal geen verbazing wekken dat deze vloer ingedeeld is in de hoogste gebruiksklasse (33) en dat je hier niet minder dan 15 jaar garantie op krijgt.

 

Afwerking

Een dergelijke vloer verdient uiteraard een even zo hoogwaardige ondervloer (groene platen) en dito afwerking met opnieuw 90 mm hoge witte plinten in de uitvoering Modern. Extra aandacht hebben we hierbij gegeven aan de convectorput waar we rondom 0,55 mm brede profielen hebben geplaatst als ook aan de gratis meegeleverde inloopmat. Mooi ook met profielen verzonken. Dat is toch het summum van een entree op de vloer.