· 

65 m² Eik Naturel Geborsteld te Dordrecht

Een omvangrijk opdracht. Geen gedraal, we gooien gelijk de beuk erin wanneer we arriveren. Eerst kijken we even of alle ruimtes in orde zijn en het zin heeft om de auto uit te laden. Staat er bijvoorbeeld een piano in de huiskamer en is er niks afgesproken, zal er een oplossing moeten komen. Een parketteur is immers geen pianoverhuizer. Hier was gelukkig alles picobello in orde en mochten de ondervloeren uit de auto.

 

Klassiek Eik Beige

Boven zijn we als eerste begonnen. Voor deze ruimtes stond er een Quick-Step deal op het programma. 80 m² IM 1847 Klassiek Eik Beige moest er op vloer komen. Een hele mooie, robuuste 4v-vloer uit de befaamde Impressive serie, acht millimeter dik en bestaande uit 19 cm breed en 138 cm lange planken. Een vloer dus (gebruiksklasse 32) die je langdurig intensief kunt gebruiken, perfect voor ravottende kinderen. Als ondervloer hebben we een upgrade van de Premium Black gelegd - de geluidsreducerende Isosilence rubberen ondervloer, en na plaatsing van het laminaat de vloer afgewerkt met een upgrade in de vorm van hoge, witte voorgelakte plinten.

 

Eik Naturel Geborsteld Visgraat

Het tweede deel was dus de plaatsing van de visgraat vloer beneden. Hier niet de standaard ondervloer, maar wederom de Isosilence Sencys rubberen ondervloer voor optimale stabilisatie en egalisatie. Vervolgens was het tijd om de 90 m² Eik Naturel Geborsteld uit te laden. Een oogstrelende vloer uit de Galant serie van Douwes Dekker. Vier groeven telt deze vloer. Elk vloerdeel is 85,8 cm lang, 14,3 cm breed en voorzien van een embossed-in-register structuur voor een tastbare ervaring van de houtnerf. Deze vloer hebben we niet afgewerkt met plakplinten maar met 70 mm hoge, in RAL9010 voorgelakte plinten.