· 

Onze vloerverwarmingsinstallateurs in actie

In deze posting gunnen we je een kijkje in het werk van onze vloerverwarming installateurs. Dit keer zijn ze aan de slag geweest met droogbouw. Dat betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement, anhydrit etc. gebruikt worden. Droogbouw, iets kostbaarder dan natte bouw, is vooral de oplossing wanneer de constructievloer het gewicht van een deklaag niet zal kunnen dragen, zoals in oudere huizen met een gewone houten vloer of in de situatie van een woonboot. Met droogbouw heb je geen droogtijd meer nodig en je bent sneller klaar.

De installateurs zijn begonnen met het plaatsen van isolerende tempex-platen, speciaal gemaakt voor het plaatsen van aluminium rails die hierin stevig zijn verankerd. Vervolgens worden hierop de flexibele leidingen van 14 x 2 mm gelegd en de aan- en afvoerleidingen gekoppeld op de verdeler. Na de installatie volgt een uitgebreide test van de vloerverwarming. Is alles okay? Dan kan de ondervloer en/of hoofdvloer erop.

 

Onze jongens hebben gelukkig de kennis en routine om de vloerverwarming zo efficiënt mogelijk aan te leggen.